Ajándékozzon 5rajz élményt karácsonyra! Keressen bennünket bizalommal!

Szolgáltatásainkról...

CSOMAGAJÁNLATOK:

 

  1. Egyéni rajzfelvétel:

Úgy érzed, hogy valami feszít belül, amit nehéz szavakba önteni? Nem látod elég tisztán, hogy milyen érzések, vágyak, gondolatok laknak benned?

Mikor szántál rá legutóbb időd, hogy a belsődre figyelj? Az egyéni rajzfelvétel során másfél órában, nyugodt körülmények között, személyes beszélgetéssel kiegészítve lehetőséget kínálunk rá!

Az egyéni rajzfelvétel nagyobb elmélyedést, komolyabb belső önismereti munkát tesz lehetővé. Az egyéni csomagnál előzetes kérésre egyéni problémákról vagy konkrét kérdésekről is készítünk írásos összegzést a rajzokról való beszélgetés alapján.

Csomagár: 15000 HUF/fő

Időtartam: 1,5 óra


  1. Páros rajzfelvétel:

Szeretnéd jobban megismerni a társad? Szeretnél együtt játszani a szerelmeddel, gyermekeddel, unokáddal, vagy éppen a házastársaddal? Szeretnéd megmutatni neki önmagad? Szeretnél valamit elmondani neki, ami szavakkal nehezen sikerül? Rajzoljatok együtt!

A páros csomag esetében a rajz nem csak az önismeret, hanem a másik ember megismerésének is az eszköze. Olyan kommunikációs csatorna, mely lehetővé teszi a szavak helyett a képekkel való közlést, egymás mélyebb megismerését, új területek felfedezését önmagunkban és a másikban. A másfél órás rajzolást páros beszélgetés egészíti ki.

Csomagár: 11000 HUF/fő

Időtartam: 1,5 óra


  1. Csoportos rajzfelvétel: (4-6 fő)

A gyerekek és serdülők erősen kötődnek a barátokhoz, osztálytársakhoz, a kortárs csoport szerep meghatározó. A közös rajzolás nem csak kiváló szabadidős tevékenység számukra, hanem lehetőséget kínál az önmagukról való közös gondolkodásra is. A szülőknek, pedagógusoknak pedig a rajzok lehetőséget nyújtanak, hogy közelebb kerüljenek gyermekeikhez és valósabb képet alkothassanak róluk.

A csoportos rajzfelvétel során közös beszélgetés történik a rajzokról. Ha igény merülne fel személyes megbeszélésre vagy kérdésekre, akkor az külön egyeztetett konzultációs időpontban és külön díjszabás alapján történik.

Csomagár: 7000 HUF/fő

Időtartam: 2 óra


  1. Családi csomag

Kiváló alkalom arra, hogy jobban megismerjék egymást a szülők, gyerekek, nagyszülők, házastársak. Ha te is érezted már, hogy a hétköznapi rohanásban kevés alkalom nyílik az őszinte beszélgetésre és családi együttlétre, akkor a családi csomag erre remek lehetőséget kínál! A csomag a Hortoványi-féle 5 szimbólum feladatsor mellett kinetikus- és elvarázsolt - családrajzot is tartalmaz. Családra vonatkozó kiértékelést készítünk, mely feltárhatja a családon belüli kapcsolatok egyes jellemzőit, valamint a családi kötődéseket és mintákat is. (pl. férfi-női szerepek, anya és apa hatása, testvérkapcsolatok jellemzői, stb.)

Csomagár: egyéni megállapodás szerint a rajzfelvételen résztvevők számától függően


  1. Iskolai csomag

15 fő feletti iskolai csoportoknak, osztályközösségeknek, napközis csoportoknak, iskolai foglalkozás keretében ajánljuk az 5 szimbólum rajzát. A hagyományos rajzoktatás eszköztára mellett ez a feladatsor a vizuális ábrázolásnak mint önkifejezésnek a lehetőségét kínálja fel a tanulóknak. Ez kiváló alkalmat teremt az önismeret fejlesztésére, különösen a nehezen kezelhető, problémás gyerekek esetében. Lehetőséget ad a közösségépítésre és a csoportban felmerülő problémák alternatív megoldására is. (pl. előítéletek kezelése, kiközösítés, klikkesedés, stb.) A rajzolás és a csoportos megbeszélés 3 iskolai tanórát vesz igénybe. A rajzok elkészítése a helyszínen történik, így a gyerekek a saját megszokott környezetükben dolgozhatnak. A rajzeszközöket biztosítjuk!

Csomagár: 4000 HUF/fő

Időtartam: 3 x 45 perc


  1. Szakmai csomag

Pedagógusoknak és a rajzelemzés iránt érdeklődő felnőtteknek ajánljuk ezt a szakmai hátteret bemutató vetített képes előadássorozatot. Az előadások során a résztvevőknek alkalmuk nyílik feltenni kérdéseiket és megvitatni tapasztalataikat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a projektív rajzok alapvető jellemzőivel és fajtáival, illetve ezek pedagógia felhasználásnak lehetőségeiről és keretiről. Szó lesz pedagógia és terápia különbségeinek tisztázásáról és a pedagógus kompetenciahatárairól. Röviden áttekintjük a rajzelemzés értelmezési lehetőségeit. Bemutatásra kerül az 5 szimbólum feladatsor kerettörténete, az instrukciók és a szimbólumok felszólító tartalma, lehetséges jelentése is. A csomag 3x60 perces vetített képes előadást és beszélgetést tartalmaz. Az alkalmakon külön-külön is részt lehet venni.

Csomagár: 18000 HUF/fő

Ár: 7000 HUF/fő/alkalom

Időtartam: 1 óra/alkalom


  1. Gyakorlati csomag

Ez a csomag speciálisan ötvözi az elméleti és gyakorlati elemeket, így kiválóan alkalmas a pedagógiai eszköztár bővítésére. A képzés az 5-szimbólum feladatsor saját élményű megrajzolásával kezdődik, majd az elméleti háttér lépései mentén a résztvevők a saját rajzaikat elemzik és dolgozzák fel. Így az elméleti tudást azonnal a gyakorlathoz kapcsolva tanulják meg a rajzok értelmezésének, és a feladatsor pedagógiai használatának lehetőségeit. A gyakorlati képzés a következő témákban nyújt hasznos ismeretet:

- Az 5-szimbóllum feladatsor instrukciói

- A rajzfelvétel menetének gyakorlati lépései

- A kerettörténet szerepe

- A szimbólumok mögöttes jelenése

- A rajzok tartalmi és formai elemzési szempontjai a pedagógiai gyakorlatban

- A rajzok pontozása

- Beszélgetés a rajzokról, kérdéssor

- A rajzokról való visszajelzés szabályai

- Egyéni és csoportos rajzfelvétel lehetőségei

A képzés minimum 2 fő esetén indul. Időtartalma 1 óra saját élmény, és 3x2,5 óra feldolgozás. A képzés megegyezés szerint 2 külön alkalommal, vagy egy napon is történhet. Semmiféle előképzettséget vagy rajzi tudást nem igényel. Minden eszközt a helyszínen biztosítunk

Csomagár (saját élmény + gyakorlati képzés): 40.000 ft/fő


  1. Munkahelyi tréning és csapatépítés az 5-szimbólum rajzfeladat segítségével

Az 5-szimbólum feladatsor kiválóan alkalmas módszer a munkahelyi közösségek csapatépítő tréningjein. A résztvevők ebben az esetben a munkahelyi közösségre, légkörre, valamint a közös munkára vonatkozó érzéseiket és gondolataikat keresik meg, és fejezik ki a rajzokon keresztül. A szimbólumok rajza és a rajzokról való beszélgetés több szempontból támogatja és segíti az eredményesebb munka és a hatékonyabb együttműködés kialakítását:

- segíti a meglévő egyéni erősségek felismerését és tudatosítását

- érzékelhetővé és egyértelművé teszi a közösségben rejlő lehetőségeket és erőforrásokat, mind szakmai, mind közösségi szinten

- egymás új szempontú megismerésén keresztül erősíti az összetartozás tudatát

- a szimbólumok rajza segíti a feszültségekről és nehézségekről való kommunikációt, segít feltárni az esetleges hiányokat és meg nem oldott problémákat

- a rajzolás folyamata és a rajzokról való beszélgetés felszabadító és stresszoldó hatású, mely az első lépést jelentheti a konstruktív megoldások keresése felé

- a szimbólumok rajza segít feltárni a célokat, vágyakat, és a továbblépés lehetséges irányait

A foglalkozás 6 - 10 fős kiscsoportokban történik, és semmiféle rajzos képzettséget vagy tehetséget nem igényel. Az 5-szimbólum rajzfeladat és a rajzokról való beszélgetés összesen kb. 3 órát vesz igénybe. Minden szükséges felszerelést biztosítunk.

Ár: 9000 HUF/fő/alkalom


  1. Konzultációs díj

Ár: 2500 HUF

Időtartam: 30 perc


 

Copyright© 2014 5ymbols™ Minden jog fenntartva